Öğretmen Yakınlarına İkame Çıkarma

Öğretmen Yakınlarına İkame Çıkarma

09.04.2015 1812

Bir yabancının ailesini ziyaret veya ikamet için Krallığa getirirken, aşağıdaki direktiflere uyulmalıdır:

1.     İlgili formun tüm alanları doğru bir şekilde doldurulmalı ve işveren tarafından kaşelenmeli ve işe alım işleri dairesine gönderilmeden önce Ticaret Odası tarafından tasdik edilmelidir.

2.     Eşin ve reşit olmayan oğul ve kızların isimleri seyahat belgelerine göre yazılmalıdır.

3.     Başvuru sahibinin eşinin veya oğulları ve kızlarının uyruğu, başvuru sahibinin uyruğundan farklıysa veya geçmişte başka bir uyruğuna sahipse, belirtilen alanda beyan edilmelidir.

4.     Başvuruya geçerli ikamet tezkeresi, pasaport ve Arapça tercümeli niteliklerin kopyaları eklenmelidir.

5.     Vize ücretleri, talep gönderilmeden önce yetkili bir bankaya ödenmelidir. (2000 Riyal)

6.     Vize süresine uyulması katı bir şekilde uygulanır; bu kuralı ihlal edenler yerleşik yasaya göre cezalandırılacaktır.

 

Eş ve çocuklarına ikame çıkarmak isteyen öğretmenin İstigdam Ofisine verilmek üzere hazırlaması gereken belgeler:

1-     Talep Formu

2-     Ebşir Randevusu (İstigdam ofisi için)

3-     Okuldan (Ğurfe Ticariden) hitap yazısı (Öğretmenin ikame, maaş, gelecek kişilerin bilgilerini içermesi gerekiyor)

4-     İkame Resmi

5-     Öğretmene ait Pasaport sayfası fotokopileri

6-     Ünv. Diploması (Suudi Arabistanda yeminli tercümanlar tarafından çevirisi yapılmış iki yönlü Suudi Dış işleri bakanlığından onaylı olacak. Dış işleri onay etiketi diplomanın aslına yapıştırılacak)

7-     Evlilik Cüzdanı tercümeli dış işleri onaylı

8-     Varsa çocukların doğum belgesi

9-     Gelecek kişilerin pasaport fotokopileri

10-   Teminatül İctimaiyyeden alıncak sigortalo olduğuna dair evrak (Cidde ve Riyad bu işlemden muaf. Muaf olduklarına dair belge)

 

Öğretmen eş ve çocukları geldikten sonra ikame işlemleri için; aile bireylerinin sağlık sigortaları (okul  tarafından yapılır, sigorta bedeli öğretmen tarafından ödenir) ikame vergi bedelleri öğretmen tarafından ödenmektedir. İkame bedeli aylık 400 Riyal olup yıllık 4800 Riyaldir. Sigorta bedelleri ise kişinin yaşına göre 500 - 2500 riyal arasında değişmektedir.

 Son aşamada öğretmenin Absher hesabı üzerinden Tawasul sistemi aracılığıyla Suudi Cevazat (Suudi Arabistan Pasaport Dairesi) ofisine online olarak ikame başvurusu yapılır. Gelen onayın ardından Suudi Arabistan Pasaport dairesinden( cevazattan) ikameler alınmaktadır. Veya posta yoluyla öğretmenin adresine teslim edilmektedir.