S.Arabistan - Cidde Uluslararası Türk Anadolu Lisesi

Vizyon: Sosyal, kültürel, bilimsel alandaki yenileşme, gelişme ve değişmeyi yakından takip eden, gücünü tarihi geçmişinden alan, ülkemizi temsilde öncü örnek bir okul olmaktır.” İLKELERİMİZ: 1- Okulumuzda toplam kalite yönetimi uygulanır. 2- Bireysel farklılıkları dikkate alan, öğrenci merkezli eğitim yapılır. 3- Sevgiye dayalı disiplin anlayışı hâkimdir. 4- Teknoloji gelişmelerin kullanıldığı öğretim ortamı sağlanır. 5- Özgür düşünen, araştırmacı, kendine güvenen önyargısız, topluma saygılı, girişimci bireyleri yetiştirmek hedeftir. 6- Karar verme ve problem çözme yeteneği olan, öğrenmeyi öğrenmiş, sanat, bilim, çevre ve insan sevgisini içinde barındıran, Türk dilini iyi kullanan, milli ve manevi değerlerini koruyup geliştiren, okuma alışkanlığı kazanmış, bireyler yetiştirmek için çalışır. 7- “Öğrenmeyen öğrenci yoktur” anlayışıyla hareket edilir. 8- Sağlıklı, temiz, iç açıcı mekânlarla başarı artırılmaya çalışılır. 9- Yönetici, öğretmen, destek personel, veli öğrenci diyalogu, sevgi ve saygıya dayanır. Sürekli gelişim felsefesiyle iç ve dış müşteri memnuniyeti artırılmaya çalışılır. Bilimin ışığında, aklın yolunda, yaparak, yaşayarak öğrenmeyi ilke edinmiş bireyler yetiştirilir.

Misyon: “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretimdeki kalitesiyle okul öncesinden lise sona kadar bütün öğrencilerin; 1. Milli kültürlerini tanıyan ve yaşam tarzı olarak benimseyen, 2. Yaşadıkları ülkeye uyum sağlayan ve evrensel değerlere sahip olan, 3. Türkçeyi doğru, güzel, etkili ve kurallarına uygun olarak öğrenen ve kullanan, 4. Ulaştığı bilgiyi kullanabilen, düşünen, sorgulayan, özgüveni yüksek ve geleceğe umutla bakan, 5. Kendisiyle ve toplumla barışık, öğrenmeyi öğrenen, gelişmeye açık, sorumluklarının bilincinde, rekabetçi, paylaşmayı bilen, bilimsel düşünen, milli ve manevi değerlerimizle mücehhez , 6. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğretim programına hazır olan, bireyler yetiştirirken, öğretmenlerin çalışmaktan zevk aldığı, öğrencilerin de kendini mutlu hissettiği bir kurum olmak.”

Başarılar:

Saatler: Dersler sabah 08:00´da başlayıp öğleden sonra 15.20´de bitiyor.
Isınma: SOĞUTMAK İÇİN ELEKTRİKLİ KLİMA KULLANILMAKTADIR.
Yabancı Dil: İNGİLİZCE/ARAPÇA
Servis Bilgisi: 1
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Vatanım İçin Önce Türkçe! E-Twinnig Projesi

Telefon - 00 966 50 551 1830 (08 00 16 00 saatleri arası açıktır. Whatsapp)

Belgegeçer -

WEB - https://ciddeturkokulu.meb.k12.tr

Adres - 7221 Hamzah Nael Street, 3493 Al Zahra District, 23522 Jeddah Suudi Arabistan

Yerleşim Yeri - CİDDE / SUUDİ ARABİSTAN

Ulaşım KARAYOLU İLE